03 Kasım 2010, 08:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Biberli (katıklı) ekmek (hatay) MALZEMELER 4 su bardağı un 1 paket Yuva Yaş Maya Toz şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Alabildiği kadar ılık su 1 kg lor yada çökelek 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Pulbiber Kekik Zahter Reyhan 1 su bardağı susam Kimyon HAZIRLANIŞI Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzel yumuşak bir hamur yapınız. İç harcı için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı incecik kesin. Üzerine tuz, lor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pulbiber, susam, reyhan, zahter ve taze kekiği (bulamazsanız kuru kekiği) ilave edin. Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın. Ve fırınınıza verip lahmacun büyüklüğünde yaptırın. Veya kendi fırınınızda pişirin. TARİFİN ÖYKÜSÜ Hatay (Antakya)'ın yöresel yemeklerinin başında gelir. Antakyalılar için kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan ve her ekmek fırınının yanı sıra evlerde de kolaylıkla pişirilebilen "Biberli (katıklı) Ekmek" kentin lahmacunu olarak tüketiliyor. Mutlaka her evde, haftada iki kez yapılır . Belki bir çoğunuz tandırın ne oldugunu biliyorsunuzdur, fakat Hatay tandırı biraz farklı. Doğu Anadolu Bölgesindeki gibi yerin altına değil üstüne yerleştirmiştir. Tezgahının yüksekliği insan boyunun yarısı kadar olur ve o tezgahlarda resimlerde gördügünüz gibi güzelim ekmekler pişirilir. Biberlisi, sadesi,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lısı, çökeleklisi tadına gerçekten doyum olmaz tandır ekmeğinin. Hatay'a yolunuz düşerse bu tandırda pişen katıklı ekmeklerin mutlaka tadına bakın. Aslında çok kolay bir yapımı var. Çünkü iç malzemesini evde biz hazırlayabiliyoruz ve pişirim fırınlarına verebiliyoruz. Aslında evde de yapılabiliyor ama ben bugun fırını tercih ettim.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
biberli, ekmek, hatay, katikli, katıklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biberli Ekmek Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 13 Haziran 2014 07:54 |
Sucuklu ve biberli ekmek tarifi (Resimli) | Violent | Hamur İşleri | 0 | 06 Kasım 2013 15:13 |
Katıklı Aş Çorbası Tarifi | Violent | Çorbalar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:15 |
Baharatlı ekmek (zleybe) (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:31 |
Katıklı dolma (diyarbakır) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 15:19 |