IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Kasım 2010, 08:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biberli (katıklı) ekmek (hatay)




MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket Yuva Yaş Maya
Toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar ılık su
1 kg lor yada çökelek
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Kekik
Zahter
Reyhan
1 su bardağı susam
Kimyon

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzel yumuşak bir hamur yapınız. İç harcı için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı incecik kesin. Üzerine tuz, lor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pulbiber, susam, reyhan, zahter ve taze kekiği (bulamazsanız kuru kekiği) ilave edin. Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın. Ve fırınınıza verip lahmacun büyüklüğünde yaptırın. Veya kendi fırınınızda pişirin.

TARİFİN ÖYKÜSÜ
Hatay (Antakya)'ın yöresel yemeklerinin başında gelir. Antakyalılar için kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan ve her ekmek fırınının yanı sıra evlerde de kolaylıkla pişirilebilen "Biberli (katıklı) Ekmek" kentin lahmacunu olarak tüketiliyor. Mutlaka her evde, haftada iki kez yapılır . Belki bir çoğunuz tandırın ne oldugunu biliyorsunuzdur, fakat Hatay tandırı biraz farklı. Doğu Anadolu Bölgesindeki gibi yerin altına değil üstüne yerleştirmiştir. Tezgahının yüksekliği insan boyunun yarısı kadar olur ve o tezgahlarda resimlerde gördügünüz gibi güzelim ekmekler pişirilir. Biberlisi, sadesi,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lısı, çökeleklisi tadına gerçekten doyum olmaz tandır ekmeğinin. Hatay'a yolunuz düşerse bu tandırda pişen katıklı ekmeklerin mutlaka tadına bakın.
Aslında çok kolay bir yapımı var. Çünkü iç malzemesini evde biz hazırlayabiliyoruz ve pişirim fırınlarına verebiliyoruz. Aslında evde de yapılabiliyor ama ben bugun fırını tercih ettim.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
biberli, ekmek, hatay, katikli, katıklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biberli Ekmek Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 13 Haziran 2014 07:54
Sucuklu ve biberli ekmek tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 06 Kasım 2013 15:13
Katıklı Aş Çorbası Tarifi Violent Çorbalar 0 18 Mayıs 2013 15:15
Baharatlı ekmek (zleybe) (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 03 Kasım 2010 08:31
Katıklı dolma (diyarbakır) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:19