![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Sengeser (hakkari) Malzeme: 1 kg kuşbaşı et yarım kilo mercimek 2 baş büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kurut yeteri kadar yağ ve salça Yapılışı: Et ve mercimek ayrı ayrı pişirilir. Ayrı bir tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar halka halka doğranır. Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İstenildiği kadar salça ilave edilir. Daha sonra et ve mercimek tencereye ilave edilir. Yeteri miktarda tuz ve az bir miktar su ilave edilerek 15 dakika orta ateşte pişirilir. Ayrı bir kapta kurut su ile ezilir. Pişen yemek servis tabaklarına servis yapılır. Üzerine istenildiği oranda ezilmiş kurut dökülür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
hakkari, sengeser |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hakkari | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:28 |
Sengeser (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:46 |
Cimilig (hakkari) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:42 |