30 Ekim 2010, 17:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Keledoş (hakkari) Malzeme 4 tane tandır ekmeği 250 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi Sosu için; 500 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5-6[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı salça 3 çay kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Yapılışı: Tandır ekmeyi ufak parçalar halinde parçalanır ve bir tepsinin içine çok ince olmak şartı ile serilir,serilen ekmeğin üzerine yoğrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi bir avuç kadar serpilir ,onun üzerine bir daha ekmek serpilir ve bu işlem üç veya dört defa tekrarlanır. Sosu da bu arada hazırlanır ,hazırlanışı ;yoğurdun içine iki veya üç su bardağı su dökülür ve karıştırılır ayran haline gelince içine tuz ve ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve ateşe bırakılır. Ilık durumundayken indirilir, bu arada tavanın içine yağ konur ateşe bırakılır eriyince içine salça ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve karıştırılır ,kıvamına gelince ateşten indirilir, hazır halde bekleyen ayranın içine dökülür ve iyice karıştırılır. Sosun ılık olmasına dikkat edilmelidir, sos ılık halde iken hazırlamış olduğumuz ekmeyin üzerine yavaşça dökülür 5-10 dk. Beklemeye bıraktıktan sonra servise sunulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
hakkari, keledoş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Keledoş tarifi | Sarya | Sebze Yemekleri | 0 | 16 Ocak 2021 07:54 |
Hakkari | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:28 |
Kepaye (hakkari) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 31 Ekim 2010 16:00 |
Cimilig (hakkari) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:42 |