IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Ekim 2010, 19:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denli pahla (gümüşhane)




Malzeme
Su 5 su bardağı
Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı
Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (çırtma) 3 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (acı) 1 orta boy
Salça 1 yemek kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 4/5 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Sarımsak 1-2 diş
Porsiyon Adedi: 5-6

YAPILIŞI
Geniş bir tencerede 5 su bardağı su kaynatılır. Tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlanır, suyu süzülerek yemekte kullanılmak üzere bekletilir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kıyma kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup biraz kavrulur. Salça ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır, sonra haşlanmış faulyeler eklenip biraz daha çevrilir. Daha önce ayrılan haşlama suyu 5 su bardağına tamamlanıp ısıtılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin üzerine ilave edilir. Dört-beş dakika kaynadıktan sonra bulgur, karabiber ve kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek hafif ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (hafif sulu olması gerekir) Sıcak olarak servis edilir. Yoğurt ile birlikte tüketilebilir. (K.K.Yılmaz).

NOT: Gümüşhane ve Bayburt yöresi yemeklerindendir. Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den de yapılabilir. Ayrıca salça yerine 1 büyük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kullanılabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
denli, gümüşhane, pahla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Denli Ayışığı EylulFM Paylaşım 0 08 Mart 2023 10:10
Gümüşhane İlçelerinin isimleri - Gümüşhane'ye bağlı ilçeler PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:12
Gümüşhane şiirleri - Gümüşhane ile ilgili şiirler PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:05
Denli patates (gümüşhane) Sır Yöresel Yemekler 0 28 Ekim 2010 19:03
Denli Pahla YapraK Yemek Tarifleri 0 24 Ocak 2010 23:23