28 Ekim 2010, 19:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denli pahla (gümüşhane) Malzeme Su 5 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (çırtma) 3 su bardağı Soğan 1 büyük boy Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (acı) 1 orta boy Salça 1 yemek kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 4/5 su bardağı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Sarımsak 1-2 diş Porsiyon Adedi: 5-6 YAPILIŞI Geniş bir tencerede 5 su bardağı su kaynatılır. Tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşlanır, suyu süzülerek yemekte kullanılmak üzere bekletilir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kıyma kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konup biraz kavrulur. Salça ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır, sonra haşlanmış faulyeler eklenip biraz daha çevrilir. Daha önce ayrılan haşlama suyu 5 su bardağına tamamlanıp ısıtılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin üzerine ilave edilir. Dört-beş dakika kaynadıktan sonra bulgur, karabiber ve kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek hafif ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (hafif sulu olması gerekir) Sıcak olarak servis edilir. Yoğurt ile birlikte tüketilebilir. (K.K.Yılmaz). NOT: Gümüşhane ve Bayburt yöresi yemeklerindendir. Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den de yapılabilir. Ayrıca salça yerine 1 büyük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de kullanılabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
denli, gümüşhane, pahla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu Denli | Ayışığı | EylulFM Paylaşım | 0 | 08 Mart 2023 10:10 |
Gümüşhane İlçelerinin isimleri - Gümüşhane'ye bağlı ilçeler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:12 |
Gümüşhane şiirleri - Gümüşhane ile ilgili şiirler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:05 |
Denli patates (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Ekim 2010 19:03 |
Denli Pahla | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 24 Ocak 2010 23:23 |