27 Ekim 2010, 23:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kurut çorbası (gümüşhane) Malzemeler 10 su bardağı kurut ayranı (2 su bardağı süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı ince bulgur (düğürcük denen çok ince bulgur tercih edilir) 250 gr hazır et kavurması Üzeri için; 50 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz) 2 çay kaşığı tuz, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı Ayranı ve düğürcük, simit ya da haşıllık buğday denen çok ince buğdayı büyük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca kavurmayı ekleyip tuzu serpin ve karıştırarak 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını iyice kısıp yemeği, kısık ateşte sık sık karıştırarak en az 1 saat kadar daha pişirin. Bu bir saatte malzemeler iyice karışıp lapa kıvamına gelecektir. Yemeği ocaktan alıp üzerine kızgın yağda pişirdiğiniz pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i gezdirin ve servise sunun. Not: Kurut denen kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Anadolu'da çok kullanılan bir malzemedir. Kurut suda ezilerek ayranı yapılır ve bu ayran yemeklerde kullanılır. Eğer kurut bulamazsanız, süzme yoğurdu 10 su bardağı ılık suda ezerek kullanabilirsiniz. Et kavurması da yine kış için yapılan hazırlıklardan biridir. Koyun,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi hayvanların etleri parçalanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anlarda pişirilir ve büyük tenekelere basılır. Siz de büyük marketlerde paketlenmiş olarak bulabilirsiniz
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, gümüşhane, kurut |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gümüşhane İlçelerinin isimleri - Gümüşhane'ye bağlı ilçeler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:12 |
Gümüşhane şiirleri - Gümüşhane ile ilgili şiirler | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:05 |
Gendime çorbası (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:41 |
Bulgurlu yaz çorbası (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Ekim 2010 19:06 |
Kurut çorbası (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:16 |