27 Ekim 2010, 22:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mısırunu helvası (giresun) 2 su bardağı fırınlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu 125 gr tereyağı 1 su bardağı çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin. 3. Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpin. Çevresini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larla süsleyip ılık olarak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
giresun, helvasi, helvası, misirunu, mısırunu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt Helvası | Sarya | Tatlılar | 1 | 05 Ocak 2023 14:36 |
Süt Helvası | vioLeta | Tatlılar | 9 | 13 Mayıs 2019 14:39 |
Un Helvası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:04 |
Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:30 |