27 Ekim 2010, 18:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pezik (pazı) kökü turşusu (giresun) Malzemeler: 1 kg. pezik kökü 1 kg. kırmızı pancar 4 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sirkesi 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı tuz 6 adet acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] su. Hazırlanışı: Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir. Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ayıklanıp havanda dövülür. Biraz diri bırakılmalıdır. Sarımsak, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
giresun, kökü, pazi, pazı, pezik, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pezik - Pazı Bitkisi ve faydalari | PySSyCaT | Alternatif Tıp | 0 | 08 Kasım 2014 20:01 |
Pezik (Pazı) Mıhlaması | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 12 Ağustos 2013 15:51 |
Pazı Sapı Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:51 |
Ispanak Kökü Turşusu | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:41 |
Pezik (pazı) mıhlaması (giresun) | Sır | Yöresel Yemekler | 4 | 27 Ekim 2010 22:40 |