![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Mercimek pilavı (gaziantep) Malzemeler: 2 SU BARDAĞI MERCİMEK, 1/2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR, 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA, 1 TANE SOĞAN, TUZ, KARABİBER, 1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ, KIRMIZI PUL BİBER, 2 SU BARDAĞI SU Yapılışı: Mercimekler yıkanır 2 bardak suda haşlanır mercimekler hafif pişice içine 1 kaşık salçası konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurıda atılır tuzunu,karabiberini yeterince atınız suyunu çekenedek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtınız soganları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayıp yağın içine atınız ve üzerine kırmızı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ide attıktan sonra pişen pilava dökünüz.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra salatayla turşuyla servis yapıyoruz Not: Bu yemek gaziantep yöresine ait bir yemektir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
Etiketler |
gaziantep, mercimek, pilavi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama | CyBeR | Güncel ve Son Dakika Haberler | 2 | 28 Şubat 2022 15:16 |
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 6 | 14 Eylül 2019 17:00 |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:27 |
Mercimek - Mercimek Nedir - Mercimek Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:33 |