![]() |
Mercimek pilavı (gaziantep) Malzemeler: 2 SU BARDAĞI MERCİMEK, 1/2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR, 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA, 1 TANE SOĞAN, TUZ, KARABİBER, 1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ, KIRMIZI PUL BİBER, 2 SU BARDAĞI SU Yapılışı: Mercimekler yıkanır 2 bardak suda haşlanır mercimekler hafif pişice içine 1 kaşık salçası konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurıda atılır tuzunu,karabiberini yeterince atınız suyunu çekenedek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtınız soganları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayıp yağın içine atınız ve üzerine kırmızı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ide attıktan sonra pişen pilava dökünüz.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra salatayla turşuyla servis yapıyoruz Not: Bu yemek gaziantep yöresine ait bir yemektir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk