IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Ekim 2010, 18:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı dolma (gaziantep)




Malzemeler
25 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dolmalık),
15 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dolmalık),
4-5 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Karabiber, kırmızıbiber, y.bahar, tuz,
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu (isteğe göre),
Yeteri kadar su.

HAZIRLANIŞI:
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] getirilmelidir). Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dolma, gaziantep, zeytinyağli, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ Dolma Sarya Yemek Tarifleri 1 31 Temmuz 2023 17:38
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama CyBeR Güncel ve Son Dakika Haberler 2 28 Şubat 2022 15:16
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri Violent Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Şubat 2014 13:45
Antep usulü zeytinyağlı dolma YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:23