27 Ekim 2010, 18:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı dolma (gaziantep) Malzemeler 25 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dolmalık), 15 adet kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dolmalık), 4-5 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 3 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, Karabiber, kırmızıbiber, y.bahar, tuz, 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu (isteğe göre), Yeteri kadar su. HAZIRLANIŞI: Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] getirilmelidir). Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolma, gaziantep, zeytinyağli, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiğ Dolma | Sarya | Yemek Tarifleri | 1 | 31 Temmuz 2023 17:38 |
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama | CyBeR | Güncel ve Son Dakika Haberler | 2 | 28 Şubat 2022 15:16 |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
Antep usulü zeytinyağlı dolma | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:23 |