27 Ekim 2010, 18:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Analı kızlı (gaziantep) MALZEMELER 500 gr çiğköftelik kıyma 250 gr az yağlı kıyma 1 kg kemikli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 100 gr iri çekilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 300 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ½ kg köftelik bulgur 3 adet büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], et,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
anali, analı, gaziantep, kizli, kızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Okulda Kızlı - Erkekli Şoku | CtrL | Haber Arşivi | 0 | 23 Kasım 2013 10:27 |
Apartmanda kızlı-erkekli ihbar. | Düş | Haber Arşivi | 32 | 09 Kasım 2013 18:49 |
Analı Kızlı Köfte Tarifi | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 24 Temmuz 2013 19:44 |
Analı kızlı (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:08 |