26 Ekim 2010, 16:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Incikli pilav (gaziantep) MALZEMELER 1 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] incik, 3 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 3-4 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (minik yuvarlaksa 15-20 adet), 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 6-7 adet sivri yeşilbiber, 4 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 50 gr. kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü, 50 gr. çam fıstığı, 100 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 100 gr. koyu yeşil antepfıstığı, 1 yemek kaşığı tuzsuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 1 kahve kaşığı Tuz, 1 kahve kaşığı Yenibahar, 1 kahve kaşığı Karabiber, 1 kahve kaşığı Tarçın, 1 çay bardağı kadar zeytinyağı, Ayrıca kızartmak için 1.5 su bardağı sıvı yağ YAPILIŞI Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencereye konarak üstünü kapatacak kadar suyla ateşe konur. Üstüne biriken köpükleri (kaynamaya başlarken) alındıktan sonra, tuz atılır. Domates salçası ve baharatları ilâve edilir. İyice piştikten sonra etler sudan çıkarılır. 3 bardak haşlanmış pirince kaynayan etsuyundan 4,5 bardak ilâve edilerek pişirilir. Yağı gezdirilip demlenmeye bırakılır. Diğer yandan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar alaca soyulur, dilimlenir. Domatesler yıkanıp dörde bölünür. Patatesler soyulup yıkanır. Sırasıyla önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, yeşilbiberler,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler kızartılır. Antepfıstığı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanır. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Çam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da pembeleşinceye kadar kavrulur. Çam fıstığı ve kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların yarısı pilâva karıştırılır. Domateslerin arkasından kalan az bir yağ ile etler de kızartılır. Pilâvın üzerine dizilir. Etrafına da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler dizilir. Üstü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşilbiberlerle süslenir. Fıstık ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in kalan yarısı pilavın üstüne boşaltılır. Karabiber serpilerek servise hazır hale getirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gaziantep, incikli, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziantep'te Güney Koreli turiste taciz: Gaziantep Valisi Gül'den açıklama | CyBeR | Güncel ve Son Dakika Haberler | 2 | 28 Şubat 2022 15:16 |
İç Pilav | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:41 |
Gaziantep gezilecek yerler ve Gaziantep tarihi yerleri | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:45 |
Lolazlı pilav (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:31 |