26 Ekim 2010, 16:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Firikli acur dolması (gaziantep) MALZEMELER 500 gr. yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 250 gr. bulgur, 250 gr. firik, 2 kg. acur, 2 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Kırmızıbiber, karabiber, tuz, Yeteri kadar su YAPILIŞ TARİFİ Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
acur, dolmasi, dolması, firikli, gaziantep |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru reyhanlı acur dolması | Sarya | Sebze Yemekleri | 1 | 20 Ocak 2020 09:12 |
Kuru reyhanlı acur dolması | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 08 Mayıs 2019 10:56 |
Haylan kabağı dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:27 |
Mumbar dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:24 |
Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:17 |