26 Ekim 2010, 16:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kemeli kıyma kebabı (gaziantep) Malzemeler 6-7 tane keme, 1 kg. az yağlı kıyma, Tuz, karabiber. HAZIRLANIŞI: Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir. (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur.) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür. Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur. (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir. Servis yapılır. (Burhan ÇAĞDAŞ) NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır. Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış. Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır. Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gaziantep, kebabi, kebabı, kemeli, kiyma, kıyma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Altı domatesli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:15 |
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:52 |
Ayvalı tas kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:11 |
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:10 |
Simitli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:55 |