26 Ekim 2010, 15:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Börek çorbası (gaziantep) MALZEMELER 100 gr. kıyma 750 gr. kuşbaşı et 1 kg. süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr. un 250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 125 gr. zeytinyağı 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı Tuz,karabiber,nane YAPILIŞI Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir. Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma, karabiber, tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir. Dinlendirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır. Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır. Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencerede[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır. Daha sonra ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Pişmiş et ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] azar azar ilave edilir. Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır. Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
börek, corbasi, çorbası, gaziantep |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Börek Çorbası Tarifi Pratik Çorba Tarifleri | Lcia | Çorbalar | 0 | 27 Kasım 2014 19:26 |
börek çorbası (gaziantep) | Zen | Çorbalar | 0 | 22 Şubat 2013 15:46 |
Börek çorbası (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:22 |
öz çorbası (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:13 |
Pirinçli börek (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:53 |