IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ekim 2010, 15:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Börek çorbası (gaziantep)




MALZEMELER
100 gr. kıyma
750 gr. kuşbaşı et
1 kg. süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr. un
250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
125 gr. zeytinyağı
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı
Tuz,karabiber,nane

YAPILIŞI
Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir. Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma, karabiber, tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir. Dinlendirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır. Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır. Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencerede[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır. Daha sonra ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Pişmiş et ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] azar azar ilave edilir. Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır. Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
börek, corbasi, çorbası, gaziantep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Börek Çorbası Tarifi Pratik Çorba Tarifleri Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:26
börek çorbası (gaziantep) Zen Çorbalar 0 22 Şubat 2013 15:46
Börek çorbası (osmaniye) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:22
öz çorbası (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:13
Pirinçli börek (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 15:53