IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ekim 2010, 15:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pirinçli börek (gaziantep)




1 kg un, 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
yarım kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat,
tuz ve su
İçi için:
250 gram orta yağlı kıyma
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 çorba kaşığı aspir
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
3 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Geniş bir kapta unu, zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın. Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gram kıymayı alın. Kısık ateş-""' te sürekli karıştırarak, yan yarıya kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Küçük küçük kestiğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ekleyin. Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri (aktarlarda bulunur) ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın. Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığınız içten bir miktar serpin. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını, çatal ile bastırarak, şekil verin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp, servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
gaziantep, pirincli, pisik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
börek çorbası (gaziantep) Zen Çorbalar 0 22 Şubat 2013 15:46
Pirinçli börek (zonguldak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:53
Börek çorbası (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 15:56
Pirinçli Börek Süslü Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:40