25 Ekim 2010, 13:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Simitli kıyma kebabı (gaziantep) Malzeme Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı Su 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Sarımsak 3 diş Kırmızı taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı Nane 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır. Diğer taraftan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur ve yıkanır. Soğan rendelenir. Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir. Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır .Bulgura kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı 1991) NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gaziantep, kebabi, kebabı, kiyma, kıyma, simitli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Altı domatesli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:15 |
Kemeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:05 |
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:52 |
Ayvalı tas kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:11 |
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:10 |