IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ekim 2010, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Simitli kıyma kebabı (gaziantep)




Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Su 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 3 diş
Kırmızı taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 orta boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır. Diğer taraftan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur ve yıkanır. Soğan rendelenir. Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir. Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır .Bulgura kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı 1991)

NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
gaziantep, kebabi, kebabı, kiyma, kıyma, simitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altı domatesli kıyma kebabı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:15
Kemeli kıyma kebabı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:05
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 15:52
Ayvalı tas kebabı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 15:11
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 15:10