![]() |
Alaca çorbası (gaziantep) Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ½ çay bardağı yeşil mercimek 1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] taze veya kuru 1 yemek kaşığı kuru tarhın 1 yemek kaşığı toz kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1-2 kemik Hazırlanışı: Nohut,kemik ve buğday geceden ıslatılır.Tencereye alınıp dibine tutmamasına dikkat ederek iyice pişirilir. Daha sonra yeşil mercimek haşlanır ve suyu süzülür ve kaynamakta olan çorbaya katılır.Ayrı bir tavada piyazlık doğradığımız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda öldürülür ve onlarda çorbaya katılır. Çorbamız iyice özleştikten sonra, kızdırılmış yağa tarhın ve toz kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] atılır ve çorbanın üzerine gezdirilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk