25 Ekim 2010, 13:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gaziantep tavası 6 adet orta boy kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 25-30 gr tereyağı 3-4 adet büyük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 adet yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (dolmalık ya da çarliston[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) 8-10 diş sarmısak 2 çay kaşığı tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı Yıkayıp iyice kuruladığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları çatalla birkaç yerlerinden delin. Patlıcanları ocak üzerinde, fırında ya da mangal ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını akan suyun altında soyun. Kesme tahtası üzerinde incecik, ezilecek gibi, dilimleyin. Domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri de közleyip aynen bu şekilde doğrayın. Diğer taraftan, zeytinyağını geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlediğiniz sarmısakları tencereye aktarıp karıştırarak 1 dakika kadar kavurun. Üzerine dilimlediğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip karıştırın. İsterseniz bu aşamada 1 -2 tatlı kaşığı ev yapımı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası da ilave edebilirsiniz. Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve yenibaharı da katıp ocaktan alın. Tereyağı ve eti başka bir tavaya koyup yüksek ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun. Patlıcanlı karışımı kenarları yüksek bir fırın tepsisine (büyük boy bir borcam da kullanabilirsiniz) yayın. Üzerine kavurduğunuz eti yağıyla birlikte aktarın. Gerekirse tuz ve karabiber serpin. Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo, fırın kağıdı ya da pişirme kağıdıyla kapatırsanız yemek kendi buharıyla pişecek ve daha lezzetli olacaktır. Fırından çıkardığınız yemeği sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gaziantep, tavasi, tavası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domates Tavası | N999 | Et Yemekleri | 0 | 11 Nisan 2012 13:19 |
Domates tavası (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:05 |
Saçma tavası (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:04 |
Sivas Tavası | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 02 Şubat 2010 05:27 |
Soğan Tavası | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:35 |