25 Ekim 2010, 13:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | çiğ börek (eskişehir) 4 su bardağı un yeteri kadar tuz yeteri kadar su İçi İçin; 250 gr. kıyma 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım demet kıyılmış maydanoz Önce böreğin içi hazırlanır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rendelenir, kıyma, tuz, maydanoz ve biraz su eklenir karıştırılır. Yoğurma kabına un konur, tuz eklenir, katı bir hamur olacak kadar su katılır, hamur yarım saat dinlendirildikten sonra, 1,5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınır, unlu zeminde merdane ile çay tabağından biraz büyük açılır, hamurun yarısına hazırlanan içten konur, yarım ay şeklinde kapatılır. Fazla unu silkelenir, kızgın yağda kızartılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
çiğ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milyonfest Eskişehir 24, 25, 26, 27 Eylül 2020'de Eskişehir'de! (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Boş Börek | Violent | Hamur İşleri | 0 | 31 Mayıs 2013 20:37 |
Kaşık börek (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:43 |
Kaşık börek (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:42 |
Çiğ Börek | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 07 Mayıs 2009 12:55 |