25 Ekim 2010, 13:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaşık börek (eskişehir) 1 kg. un kırmızıbiber karabiber su tuz yağ 250 gr. Kıyma üç baş normal büyüklükte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamur dört parçaya ayrılır. Bu parçalar yufkadan kalın açılır. Bıçakla iki parmak genişliğinde, kare biçiminde kesilir. Parmak ucuyla iç olan kıyma konulur. Şapka biçiminde kıvrılır. Sonra kaynar suya atılarak pişirilir. 40 dakika sonra kızgın yağa atılan kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerine konur. Bu mantılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi büyüklüğünde yapılarak kaşık börek çorbası elde edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
börek, eskişehir, kaşik, kaşık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milyonfest Eskişehir 24, 25, 26, 27 Eylül 2020'de Eskişehir'de! (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Kenan Doğulu - Kaşık Kaşık | Amelia | H, I, İ, J, K, L | 0 | 03 Ağustos 2014 23:23 |
Kaşık - Kaşık Özellikleri - Müzik Aletleri | Liaaa | Hobiler | 0 | 20 Mart 2012 14:03 |
çiğ börek (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:50 |
Kaşık börek (eskişehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:42 |