25 Ekim 2010, 13:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lorlu pazı sarması (erzurum) Yarım kg lor 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 2 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı su 2 demet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı Sarımsaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Soğan ince kıyılır, sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine bulgur katılır. Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı su ve tuz eklenir. Kapak kapatılır, 5 dakika daha pişirilir, ateşten alınır. 20 dakika sonra lor katılır ve karıştırılır. Pazı yaprakları haşlanır ve kenarına iç konarak sarılır. Bir fırın kabına en fazla 2 kat olarak dizilir. Üzerine 1 su bardağı su eklenir. 190 derece fırına verilir. 20 dakika sonra fırından çıkarılır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. Sarımsaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eşliğinde servise sunulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
erzurum, lorlu, pazi, pazı, sarmasi, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Pazı Sarması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 1 | 05 Ağustos 2021 09:28 |
Bulgurlu Pazı Sarması | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 03 Eylül 2013 17:17 |
Lorlu Pazı Dolması | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Şubat 2012 15:27 |
Hamsili Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:59 |
Muskalı Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:21 |