25 Ekim 2010, 13:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mafiş (erzurum) Elenmiş un bir kaba konulur ve mayalanarak yoğrulur. Yaklaşık yarım saat kadar yoğrulduktan sonra hamurun kulak memesi yumuşaklığına gelmesi sağlanır. Bu kıvama geldikten sonra, ilk hacminin iki katı hacme ulaşıncaya kadar mayalanması beklenir. Yeterli süre geçtikten sonra hamur küçük parçalara ayrılır ve bir merdane yardımıyla bu hamur parçaları yuvarlak şekilde açılır. Hazır olan açılmış hamur yuvarlanır ve dörde bölünür. Daha önceden kızdırılmış sıvı yağın içine bırakılır. Yağa bırakılan hamurun rengi sarı – turuncu arası bir renge ulaşacak kadar kızardıktan sonra yağdan süzülerek çıkarılır ve servise hazırlanır. Dilerseniz çeçil yada tuz suyu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le de yiyebilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
erzurum, mafiş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mafiş tatlısı | MeyRa | Tatlılar | 5 | 04 Ocak 2020 10:08 |
Erzurum Resim ve Heykel Müzesi Erzurum | AftieL | Sanat Galerileri | 0 | 01 Ekim 2014 13:37 |
Mafiş Tatlısı Tarifi (Resimli) | Violent | Tatlılar | 0 | 09 Kasım 2013 17:18 |
Erzurum basının'da erzurum 1453 Kartalları... | KartaL | Haber Arşivi | 0 | 15 Ekim 2013 23:08 |
Mafiş tatlısı (balıkesir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:49 |