IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ekim 2010, 13:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lokum kayganası (erzurum)




3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı dolusu un
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları derin bir kaba kırın. Tel çırpıcıyla çırparken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kabartma tozunu ilave edin. Unu da azar azar ekleyip iyice çırpın.
Elde ettiğiniz koyu muhallebi kıvamındaki pürüzsüz hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğumasını bekleyin.
Sıvı yağı derin bir tavaya ya da kenarları yüksek dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. 5Dinlenen hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp parçaları kızgın yağa bırakın. Hamurlar kızarmaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ki içleri de kızarsın. 6Kızaran kayganaları yağdan süzerek alıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbette 2-3 dakika kadar bekletip çıkarın. Üzerlerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpiştirerek servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
erzurum, kayganasi, kayganası, lokum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erzurum Resim ve Heykel Müzesi Erzurum AftieL Sanat Galerileri 0 01 Ekim 2014 13:37
Yumurta Kayganası Amelia Rüya Tabirleri 0 05 Haziran 2014 18:11
Erzurum basının'da erzurum 1453 Kartalları... KartaL Haber Arşivi 0 15 Ekim 2013 23:08