25 Ekim 2010, 13:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Erzincan çorbası İçindekiler: 100 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 1200 ml[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 50 gr erişte 150 gr taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kibrit çöpü ebatlarında kıyılmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 50 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) 10 sap dereotu (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Kıymaya tuz ve karabiber serpip, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. • Piliç suyunu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak salça, erişte, taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], köfteler ve sarmısağı katın. Ateşi kısıp,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. • Yoğurdu hafifçe karıştırarak, yavaş yavaş çorbanın suyundan akıtıp, sulandırın. Sulandırılmış yoğurdu yavaş yavaş akıtarak çorbaya ekleyin. • Tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin ve 1-2 dak. ısıtmaya devam edin. • Çorbaya maydanoz ve dereotunu serpin. Tereyağlı naneyi gezdirerek servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, erzincan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erzincan Şivesi | Sır | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2020 19:49 |
Şehriyeli tavuk suyu çorbası tarifi: Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? | yaSmin | Yemek Tarifleri | 4 | 20 Nisan 2019 10:07 |
Oğuzhan Koç - Erzincan | Blood | M, N, O, Ö, P | 0 | 27 Eylül 2014 22:57 |
Erzincan | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:21 |
Aşlık çorbası (kemaliye erzincan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:14 |