![]() |
Erzincan çorbası İçindekiler: 100 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 1200 ml[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 50 gr erişte 150 gr taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kibrit çöpü ebatlarında kıyılmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 50 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) 10 sap dereotu (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Kıymaya tuz ve karabiber serpip, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. • Piliç suyunu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Karıştırarak salça, erişte, taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], köfteler ve sarmısağı katın. Ateşi kısıp,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. • Yoğurdu hafifçe karıştırarak, yavaş yavaş çorbanın suyundan akıtıp, sulandırın. Sulandırılmış yoğurdu yavaş yavaş akıtarak çorbaya ekleyin. • Tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin ve 1-2 dak. ısıtmaya devam edin. • Çorbaya maydanoz ve dereotunu serpin. Tereyağlı naneyi gezdirerek servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk