IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 16:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dilim dolma (elazığ)




500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.
2. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
4. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dilim, dolma, elaziğ, elazığ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette Beatrice Tatlılar 2 07 Haziran 2024 15:37
Bir Dilim Aşk Seyra Pastalar 0 17 Ekim 2014 22:25
Elazığ Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Elazığ AftieL Sanat Galerileri 0 01 Ekim 2014 13:37
Kofik dolma (elazığ) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 16:13
Dilim Dolma YapraK Dolma ve Sarmalar 0 02 Şubat 2010 03:36