24 Ekim 2010, 16:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dilim dolma (elazığ) 500 gr yağsız kıyma 750 gr köftelik ince bulgur 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 çay bardağı sumak 2 su bardağı sıcak su Tuz, kırmızı tozbiber 1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun. 2. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun. Biber ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri küp şeklinde doğrayın. 3. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız köfte harcından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dizip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. 4. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dilim, dolma, elaziğ, elazığ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dilim Dilim Yersin: Çilekli Galette | Beatrice | Tatlılar | 2 | 07 Haziran 2024 15:37 |
Bir Dilim Aşk | Seyra | Pastalar | 0 | 17 Ekim 2014 22:25 |
Elazığ Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Elazığ | AftieL | Sanat Galerileri | 0 | 01 Ekim 2014 13:37 |
Kofik dolma (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:13 |
Dilim Dolma | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:36 |