24 Ekim 2010, 16:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kofik dolma (elazığ) MALZEMELER: 25'er adet kofik (kurutulmuş dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın mahalli adı) 750 gr Pirinç 5 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Karabiber kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] HAZIRLANIŞI: Kofikler sıcak suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ince ince kıyılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pembeleşince yıkanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve diğer baharat ve tuz karıştırılarak kavrulur. Pirinç ölçüsü ile bir ölçü su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Bu pilav haşlanan kofiklerin içerisine doldurulur. Bir ölçü suyla da kofikler pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolma, elaziğ, elazığ, kofik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elazığ Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Elazığ | AftieL | Sanat Galerileri | 0 | 01 Ekim 2014 13:37 |
Dilim dolma (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:29 |
Kuzu Etli Kofik Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:34 |
Kofik Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:06 |