24 Ekim 2010, 16:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcan turşusu (edirne) Çiçekten yeni çıkmış küçük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların sadece sap kısımları kesilerek bol suda haşlanır ve orta kısımları yarılarak açılır. Diğer tarafta ince kıyılmış lahana, küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ince kıyılmış acı kırmızı başak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ile karıştırılıp el ile ovularak yumuşatılır. Bu karışıma sirke de katılarak iyice tekrar karıştırılır. Bu karışım haşlanmış ve ortası yarılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların içine doldurularak az haşlanıp yumuşatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplan ile bağlanıp, toprak küplere veya kavanozlara dizilerek yeteri kadar tuzlu su ilave edilip üzeri kapatılır. Yaklaşık bir ay kadar sonra yenmeye hazır olur. Serin bir yerde saklanmalıdır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
edirne, patlican, patlıcan, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan Dolması Turşusu | Sarya | Turşular | 0 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Pratik Patlıcan Turşusu | Elysian | Turşular | 0 | 13 Mayıs 2014 14:27 |
Patlıcan Dolması Turşusu | efLatun | Turşular | 0 | 07 Aralık 2011 20:19 |
Patlıcan Turşusu | Süslü | Turşular | 2 | 07 Eylül 2009 22:58 |