24 Ekim 2010, 15:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Isli balık (düzce) Melen çayında tutulan büyük kara balıklar parçalara ayrılır. Çuvaldızla ip geçirilir yarım kiloluk parçalar tuzlu suya bırakılıp bir akşam bekletilir. Ertesi sabah kalbur veya süzgeçte suları akıtılır. Sonra ocağın ortasından bir demire bağlanır. Zincire bunlar bağlanır. Ot,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu veya çok duman veren saman ateşi ile ilk tütsü yapılır.Daha sonra yakılan ateşler sayesinde işlendirilir. Sonra ihtiyaca göre bu parçalar alınır. Önce soğuk sonra sıcak su ile isinden ayrılır. İnce dilimler halinde kesilerek tabağa dizilir. Dörde bölünmüş beyaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sivribiber konur. Zeytinyağı dökülür,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıkılır. Salat gibi yenir. Ayrıca isli balık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi yemeklere doğranıp pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
balik, balık, düzce, isli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kağıtta kurutulmuş isli et | Ay | Et Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2012 13:05 |
Düzce'de yangın | PassioN | Haber Arşivi | 0 | 01 Mayıs 2012 10:22 |
Düzce El Sanatları | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 18 Aralık 2011 12:01 |
Düzce | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 19:04 |