IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 15:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaldirik Dolması (Düzce)




Malzemeler: 10 kişilik
500 gr. Taze kaldirik yaprağı veya kurusu (Kaldirik yöreye özgü karakteristik bir yaprak türü.)
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu
100 gr. katı yağ
1/2 lt. su
1/2 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dolma harcının hazırlanışı:
300 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
400 gr. ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz, karabiber,

Bir tencerede bol su kaynatıp,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu kaynamış suya ilave ediyoruz ve kaldirik yapraklarını 3 dakika kadar kaynayan suda haşlıyoruz. 3 dakika sonunda yaprakları süzüp ve soğuk sudan geçirip, soğumaya bırakıyoruz.
Yarım lt. suya, 200 gr. kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ununu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup, koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
Tencerenin dibine birkaç yaprak yaydıktan sonra, hazırladığımız dolma harcı ile yaprakları sarıyoruz ve tencereye dizdikten sonra da kalan yapraklarla dolmanın üzerini örtüyoruz.
Kullanmadığımız 200 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı, erittiğimiz yağ ile kavurup, üzerine su ilave edip, biraz daha kaynattıktan sonra dolmaların üzerine ilave edip ve 15 dakika kadar dolmayı pişirmeye devam ediyoruz..
Yoğurdu sıcak su dolu bir kabın içinde ılındırdıktan sonra ve dolma birlikte servis yapmaya hazırız.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dolması, düzce, kaldirik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Düzce Coğrafyasi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 19 Aralık 2011 23:52
Düzce Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 19:04
Kaldirik Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 23 Mart 2009 00:22