24 Ekim 2010, 15:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haluj (düzce) Hamur malzemeleri: 1 kg. un 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz Haşlama Suyu İçin: Bir yemek kaşığı sıvı yağ 150 gr. tereyağı Mantı içi: 300 gr. Çerkez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i Açıbra otu Hazırlanışı: Hamur malzemesi karıştırılarak yoğurup, üzerine nemli bez örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendirilen hamurlardan orta boy bezeler yaptıktan sonra, her bezeyi oklava ile tek tek açıyoruz. Hamurlar mantının aynı büyüklükte olması için, bir bardak yardımıyla daire şeklinde parçalara dönüştürülüyor. Hamurların içine, önceden hazırlanan mantı içini koyduktan sonra, hızla ve sıkıca kapatıp, içinde tuz, ve biraz da sıvı yağ bulunan kaynamış suya attığımız mantıları yaklaşık 15 dakika kadar pişmesini bekliyoruz. Pişen mantıyı süzerek servis tabağına koyduktan sonra, üzerine eritilmiş yağ gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. Mantı içi, temin edilebilen malzemeye göre de değişiklik gösterebiliyor. Siz de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li, kıymalı, ısırgan otlu, ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu yapabilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
düzce, haluj |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Düzce'de yoğun sis | AngeL | Haber Arşivi | 0 | 17 Ocak 2015 19:28 |
Düzce Coğrafyasi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 19 Aralık 2011 23:52 |
Düzce | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 19:04 |
Düzce köftesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 15:53 |
Düzce Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:23 |