24 Ekim 2010, 15:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Oruk (diyarbakır) Malzeme İçi Soğan 1 büyük boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı Kıyma (yağlı) 1+1/4 su bardağı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Kimyon 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet Dışı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı Patates 1 orta boy Yumurta 1 adet Kişniş (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Sıvı yağ (kızartma için) 1+1/2 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI İçi: Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur ,kıyma ve tuz ilave edilerek kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.Baharatlar, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Dışı: Bir kap içinde bulgur 1 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatılır. Patatesler haşlanır, soyulur ve ezilir. Bulgur kabarınca,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kişniş ve tuz ilave edilerek elastik bir yapı elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. El ıslatılırak ortası çukurlaştırılır. baş ve işaret parmakları arasında döndürülüp hafif bastırılarak kenarları inceltilir(içi boşaltılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu gibi). Önceden hazırlanan içten 1 yemek kaşığı kadar koyulur, döndürülerek ağzı düzgün bir şekilde kapatılır yada yuvarlak şekil verilir. Kızgın yağda kızartılarak sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Aslan) NOT: Diyarbakır yöresinden alınmıştır, ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir. Köftenin dış malzemesine (köfte hamuruna) yağsız kıymada konabilir, ayrıca köfteler oval şeklinde de yapılabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diyarbakir, diyarbakır, oruk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyarbakır | Sarya | Doğa & Manzara Resimleri | 5 | 13 Ağustos 2022 19:29 |
Diyarbakır'da bir ilk | AngeL | Haber Arşivi | 0 | 16 Kasım 2013 23:30 |
Oruk kebabı (kilis) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:38 |
Pirinçli oruk (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 05 Kasım 2010 04:16 |