IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 15:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oruk (diyarbakır)




Malzeme
İçi
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı
Kıyma (yağlı) 1+1/4 su bardağı
Tuz 1/2 tatlı kaşığı
Kimyon 1/2 tatlı kaşığı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Maydanoz 1/2 demet
Dışı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı
Patates 1 orta boy
Yumurta 1 adet
Kişniş (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Sıvı yağ (kızartma için) 1+1/2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
İçi: Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sararıncaya kadar kavrulur ,kıyma ve tuz ilave edilerek kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.Baharatlar, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Dışı: Bir kap içinde bulgur 1 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatılır. Patatesler haşlanır, soyulur ve ezilir. Bulgur kabarınca,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kişniş ve tuz ilave edilerek elastik bir yapı elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. El ıslatılırak ortası çukurlaştırılır. baş ve işaret parmakları arasında döndürülüp hafif bastırılarak kenarları inceltilir(içi boşaltılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kabuğu gibi). Önceden hazırlanan içten 1 yemek kaşığı kadar koyulur, döndürülerek ağzı düzgün bir şekilde kapatılır yada yuvarlak şekil verilir. Kızgın yağda kızartılarak sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Aslan)

NOT: Diyarbakır yöresinden alınmıştır, ana ve ara öğünlerde sevilerek yenir. Köftenin dış malzemesine (köfte hamuruna) yağsız kıymada konabilir, ayrıca köfteler oval şeklinde de yapılabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
diyarbakir, diyarbakır, oruk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyarbakır Sarya Doğa & Manzara Resimleri 5 13 Ağustos 2022 19:29
Diyarbakır'da bir ilk AngeL Haber Arşivi 0 16 Kasım 2013 23:30
Oruk kebabı (kilis) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 14:38
Pirinçli oruk (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 05 Kasım 2010 04:16