24 Ekim 2010, 15:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Katıklı dolma (diyarbakır) Malzeme Soğan 1 büyük boy Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı Duru köftelik bulgur 3/4 su bardağı Reyhan 1 yemek kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Su 1+1/2 su bardağı Kabak 6 orta boy Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 4-5 diş Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Geniş bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, bulgur, reyhan, 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 su bardağı su ile iyice yoğrulur. Kabaklar iyice yıkanır, iki ucu kesilerek iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve içi oyulur. Hazırlanan içten gereği kadar alınarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doldurulur ve geniş bir tencereye dizilir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır 1 tatlı kaşığı tuz ile dövülür ve ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır. Pişen dolmalar servis tabağına alınarak üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülür. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir. Ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilerek servis yapılır(K.K.Okumuş) NOT: Doğu ve Güney Anadolu Bölgelerinde yaygındırTarif Diyarbakır yöresinde alınmıştır.Arzuya göre dolmaların üzerine nane de serpilebilir. Aslı kış kabağı ile yapılandır. Kış kabağı ile yapılırsa;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur, çok ince dilimlenir ve tuzlanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diyarbakir, diyarbakır, dolma, katikli, katıklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiğ Dolma | Sarya | Yemek Tarifleri | 1 | 31 Temmuz 2023 17:38 |
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Nisan 2014 09:36 |
Katıklı Aş Çorbası Tarifi | Violent | Çorbalar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:15 |
Biberli (katıklı) ekmek (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:22 |