IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 15:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katıklı dolma (diyarbakır)




Malzeme
Soğan 1 büyük boy
Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı
Duru köftelik bulgur 3/4 su bardağı
Reyhan 1 yemek kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 1+1/2 su bardağı
Kabak 6 orta boy
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Sarımsak 4-5 diş
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Geniş bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, bulgur, reyhan, 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 su bardağı su ile iyice yoğrulur. Kabaklar iyice yıkanır, iki ucu kesilerek iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve içi oyulur. Hazırlanan içten gereği kadar alınarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doldurulur ve geniş bir tencereye dizilir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır 1 tatlı kaşığı tuz ile dövülür ve ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır. Pişen dolmalar servis tabağına alınarak üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülür. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir. Ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilerek servis yapılır(K.K.Okumuş)

NOT: Doğu ve Güney Anadolu Bölgelerinde yaygındırTarif Diyarbakır yöresinde alınmıştır.Arzuya göre dolmaların üzerine nane de serpilebilir. Aslı kış kabağı ile yapılandır. Kış kabağı ile yapılırsa;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur, çok ince dilimlenir ve tuzlanır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
diyarbakir, diyarbakır, dolma, katikli, katıklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ Dolma Sarya Yemek Tarifleri 1 31 Temmuz 2023 17:38
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma Elysian Yöresel Yemekler 0 21 Nisan 2014 09:36
Katıklı Aş Çorbası Tarifi Violent Çorbalar 0 18 Mayıs 2013 15:15
Biberli (katıklı) ekmek (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 03 Kasım 2010 08:22