24 Ekim 2010, 15:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Serbizer (diyarbakır) Malzeme Duru mercimek (kara-küçük) 1/2 su bardağı Et suyu 6 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Mercimek ayıklanır, yıkanır ve et suyu ile kaynatılır. Biraz yumuşayınca bulgur ve tuz ilave edilerek iyice pişirilir. Yağ eritilip ocaktan alınır. Nane ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. (K.K.Okumuş) NOT: Mercimekli bulgur çorbasına benzeyen bu çorbanın tarifi Diyarbakır'dan alınmıştır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diyarbakir, diyarbakır, serbizer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyarbakır | Sarya | Doğa & Manzara Resimleri | 5 | 13 Ağustos 2022 19:29 |
Diyarbakır'da bir ilk! | CtrL | Haber Arşivi | 1 | 16 Kasım 2013 17:04 |
Diyarbakır | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 1 | 31 Ağustos 2011 21:11 |
Diyarbakır | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:17 |