24 Ekim 2010, 15:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Duvaklı pilav (diyarbakır) İçindekiler Ölçü Miktar Tavuk 1/2 adet 750 gram Su 4 su bardağı 800 gram Tuz 3 1/2 tatlı kaşığı 21 gram Pirinç 2 su bardağı 360 gram Çamfıstığı 2 yemek kaşığı 20 gram Badem 1/3 su bardağı 40 gram Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram Kuşüzümü 2 yemek kaşığı 20 gram Kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı 4 gram Un 1 1/3 su bardağı 150 gram Yumurta 1 adet 50 gram Sıvı yağ 1/2 yemek kaşığı 5 gram Yapılışı Tavuğu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini küçük parçalara böl. Pirinci yıka, süz. Çamfıstığı ve kabukları soyulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 5 yemek kaşığı margarinle pembeleşinceye değin kavur, pirinci kat, birkaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte pirince ekle, karıştır, kuşüzümünü serp. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Unu bir kaba ele, kalan tuzu kat karıştır, ortasını aç,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı kır, sıvı yağ ve 1 1/2 yemek kaşığı suyu ekleyerek hamur yap ve 1 milimetre kalınlıkta aç. 20-25 santimetre çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağla, açılan hamuru tencereye yerleştir (hamurun kenarları tencereden sarkmalıdır). Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini sıkıca yerleştir. Sarkan hamurla üzerini kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye değin yaklaşık 15 dakika pişir. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevir, dilimle.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diyarbakir, diyarbakır, duvakli, duvaklı, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Duvaklı Pilav | Sarya | Yemek Tarifleri | 0 | 23 Aralık 2023 03:06 |
Duvaklı pilâv (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:13 |
Duvaklı Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 15 Şubat 2010 22:42 |
Uzun Duvaklı Gelinlik Modelleri | YapraK | Evlilik Hazırlıkları | 0 | 11 Ocak 2010 16:30 |