24 Ekim 2010, 15:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kibe mumbar (diyarbakır) Malzemesi: 500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr kıyma Nane Karabiber Domates salçası 500 gr bumbar (koyun) Tuz Malzemelerin hepsi karıştırılır bumbarlar tersyüz edilip yıkanır tekrar düze çevrilir. Hazırlanan malzeme temizlenmiş bumbarın içine ters yüz edilerek doldurulur. Duldurulmuş bumbarlar tuzla iyice ovularak bol suyla yıkanır. Üstüne bol su koyup yaklaşık iki veya ikibuçuk saat haşlanır. Haşlanan bumbarlara ayrı bir kapta sos hazırlanır. Sos: Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salça konup kavrulur ve haşlamış olduğumuz bumbarın üzerine dökülerek servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diyarbakir, diyarbakır, kibe, mumbar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Mumbar | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:33 |
İşkembe ve Mumbar Dolması Tarifi | Zen | Dolma ve Sarmalar | 0 | 03 Mart 2013 13:57 |
Mumbar (siirt) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:52 |
Mumbar dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:24 |
Mumbar (aksaray) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:27 |