IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ekim 2010, 15:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denizli mantısı




Malzemeler: (4 kişilik)
1 su bardağından biraz fazla un.
1 su bardağı Sütaş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 bardak su.
150 gr kıyma.
1 demet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 demet maydanoz.
2 dilim bayat ekmek içi.
2 kaşık sıvıyağ.
350 gr Sütaş sarmısaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 kaşık Sütaş tereyağı.
Toz kırmızıbiber.

Yapılışı
Unu derince bir kaba alın. İçine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı kırıp, Sütaş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü sürekli karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın. Tuzunu ayarlayın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp ara sıra sallayarak pişirin. Soğanları ince doğrayarak pembeleştirin. Kıymayı da ekleyip, rengi değişene dek kavurun. İnmesine yakın maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuzunu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini ayarlayıp ateşten alın. Bayat ekmek içini ufalayın. Hazırladığımız pişmiş yufkaların arasına kıymalı içten yayarak, yufkaları üst üste dizin. Bir su bardağı sıcak suyu yufkaların üzerine gezdirin. 10 dakika sonra orta ısılı fırında suyunu çekene dek pişirin. Fırından alıp, Sütaş sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Küçük bir tavada Sütaş tereyağını eritip, kırmızıbiberi ekleyin. Bir-iki kez çevirip ateşten alın ve mantının üzerine gezdirin. Üçgen dilimler halinde kesip ikram edin.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
denizli, mantisi, mantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercimek Mantısı CyBeR Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:31
Osmanlı Mantısı Liaaa Hamur İşleri 0 06 Temmuz 2012 18:17
Denizli / Atatürk Denizli de (1931) Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 15:03
Denizli / Milli Mücadelede Denizli Ecrin Ege Bölgesi 10 17 Eylül 2011 15:03
Bilecik mantısı Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 12:50