24 Ekim 2010, 15:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denizli mantısı Malzemeler: (4 kişilik) 1 su bardağından biraz fazla un. 1 su bardağı Sütaş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 1 bardak su. 150 gr kıyma. 1 demet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 1 demet maydanoz. 2 dilim bayat ekmek içi. 2 kaşık sıvıyağ. 350 gr Sütaş sarmısaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 1 kaşık Sütaş tereyağı. Toz kırmızıbiber. Yapılışı Unu derince bir kaba alın. İçine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı kırıp, Sütaş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü sürekli karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın. Tuzunu ayarlayın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp ara sıra sallayarak pişirin. Soğanları ince doğrayarak pembeleştirin. Kıymayı da ekleyip, rengi değişene dek kavurun. İnmesine yakın maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuzunu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini ayarlayıp ateşten alın. Bayat ekmek içini ufalayın. Hazırladığımız pişmiş yufkaların arasına kıymalı içten yayarak, yufkaları üst üste dizin. Bir su bardağı sıcak suyu yufkaların üzerine gezdirin. 10 dakika sonra orta ısılı fırında suyunu çekene dek pişirin. Fırından alıp, Sütaş sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Küçük bir tavada Sütaş tereyağını eritip, kırmızıbiberi ekleyin. Bir-iki kez çevirip ateşten alın ve mantının üzerine gezdirin. Üçgen dilimler halinde kesip ikram edin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
denizli, mantisi, mantısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mercimek Mantısı | CyBeR | Yemek Tarifleri | 1 | 07 Ocak 2022 10:31 |
Osmanlı Mantısı | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 06 Temmuz 2012 18:17 |
Denizli / Atatürk Denizli de (1931) | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 17 Eylül 2011 15:03 |
Denizli / Milli Mücadelede Denizli | Ecrin | Ege Bölgesi | 10 | 17 Eylül 2011 15:03 |
Bilecik mantısı | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:50 |