24 Ekim 2010, 08:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bıhtı (çankırı) Malzemeler: 1 su bardagi un 3 su bardagi su 2 yemek kasigi tozseker 1 cay kasigi tuz 1 su bardagi pekmez 1 su bardagi dövülmüs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ici 2 yemek kasigi tereyag Hazırlanışı: Tencerede kaynatilan suya un, seker ve cimdik tuz katilarak hizlica karistirilir.Karisim koyu kivamli muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirilir. Pisen hamur kasik kasik servis tabagina dizilir..Ya da tipki helva gibi servis tabagin üzeri düzeltilerek yayilir. Hamur sicak haldeyken üzerine pekmez eklenip. 10-15 dakika beklenir.( ben sicak sicak kasikla tabaga dizmeyi beceremedim o yüzden sogumasini bekledim) Sonra da eritilip biraz kizdirilan tereyagi pekmezli hamurlarin üzerine gezdirilir. En son asamada ise dövülmüs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ici serpistirilen bihti servis edilir. Istege göre hamurlarin üzerine pekmez yerine tozseker de serpistirebilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bihti, bıhtı, cankiri, çankırı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çankırı Coğrafyası | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 02:15 |
Çankırı İlçeleri | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 02:14 |
Çankırı Tuz Magarasi | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 01:51 |
Çankırı Taş Mektep | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 01:50 |
Çankırı | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:15 |