23 Ekim 2010, 15:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sakızlı kebap (bursa) Malzemeler 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gül suyu Damla sakızı Bir tutam un 3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarçın Karabiber Karanfil Patates Püresi Yapılışı: 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır. Not: Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pişirildiği söylenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bursa, kebap, sakizli, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sakızlı Türk Kahvesi | oneofgirl | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Ağustos 2013 16:03 |
Sakızlı Pasta Tarifi | oneofgirl | Pastalar | 0 | 29 Temmuz 2013 15:15 |
Sakızlı Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:11 |
Sakızlı Kebap | N999 | Et Yemekleri | 0 | 01 Haziran 2012 16:27 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |