23 Ekim 2010, 14:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tarhana yapımı (burdur) Malzemeler; Tarhanalık un nohut yoğurt nane dereotu soğan biber salça. Hazırlanışı: Bütün malzemeler bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ana doldurularak hafif odun ateşinde sürekli karıştırılarak rengi çıkıp macun haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir müddet mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış hamur bir sergi üzerine yazılır. Sık sık elle ovalanarak ezilir. İyice kuruduktan sonra elenip bez torbalara doldurulur. Böylece tarhananın ana malzemesi hazırlınmış olur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
burdur, tarhana, yapimi, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarhana Çorbası | Jade | Çorbalar | 0 | 12 Mayıs 2015 21:20 |
Evde Puf Nasıl Yapılır?, Resimli Puf Yapımı Anlatımı, Renkli Puf Yapımı | Violent | El Sanatları | 0 | 25 Eylül 2014 20:07 |
Burdur / Çan Yapımı | Ecrin | Akdeniz Bölgesi | 0 | 18 Aralık 2011 12:06 |
Pekmez yapımı (burdur) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 14:44 |