23 Ekim 2010, 14:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pekmez yapımı (burdur) İyice yetişmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bir çuvala doldurularak, temiz bir yerde suyu sıkılır. Sıkılan suya, Şıra denir. Şıra bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ana doldurularak ateşe konur. Burada yeterince, özel pekmez toprağı ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır. Şıranın içine katılan toprak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anın dibine oturduktan sonra şıra bir kapla pekmez tavasına alınır. Burada üç dört saat yüksek hararetli ateşte pişirilir. Bu arada kırmızı köpük gözüktükten sonra sürekli olarak savrulur. Pekmez kıvamına gelince ateşi söndürülür. Böylelikle pekmez hazırlanmış olur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
burdur, pekmez, yapimi, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pekmez Soslu Kek | BestSEO | Kek Tarifleri | 0 | 04 Eylül 2019 13:02 |
Pekmez Kan Yaparmı | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 18 Mayıs 2013 18:55 |
Burdur / Çan Yapımı | Ecrin | Akdeniz Bölgesi | 0 | 18 Aralık 2011 12:06 |
Tarhana yapımı (burdur) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 14:46 |