23 Ekim 2010, 12:04 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale) iLK ÖNCE ESKİ BİR MUKAVVA KARTON BULACAKSINIZ ve altına eski gazete kağıdını sereceksiniz. Daha sonra ayıklanmamış,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan 5-8 tanesi, yağlanmış yağ kağıdı üzerine sıra ile dizilir. Yağ kağıdının kenarları bükülüp kapatılır. Açılmaması için gerekli önlemler alınır. Izgaraya veya fırına konulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar gerekli görülürse çevrilerek pişirilir. ( Mangalda zorunlu olarak tabii ) Ateşin kuvvetine göre 8 -15 dakikada pişen balıklar. Kağıdı ile birlikte servis yapılır. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya "limon sosu" dökülerek yenilmesi tavsiye olunur. Gelibolulu bu balığı temizlenmeden yer. Nedeni ise!!!! temizleme esnasında yağının gitmesi. Eh yağı giden balıktan da zevk almanız mümkün değil.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
canakkale, gelibolu, kağitta, sardalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çanakkale Gelibolu Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 1 | 18 Ocak 2024 08:28 |
Sardalya tuzlama (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:03 |
Sardalya dolması (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:39 |
ızgara sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:38 |
Sardalya plaki (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:46 |