![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Sardalya dolması (gelibolu çanakkale) Malzeme: 500 gr. iri Sardalya Balığı 50 gr. rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 - 3 ad. Kornişon Turşu 1/2 çay bardağı Kapari Çiçeği 1/4 bağ Dereotu 1/2 bağ Maydanoz 2 ad. Yumurta 2 baş iri Soğan Domates Sumak Tuz Karabiber Un Yapılışı: Sardalyaların başlarını koparıp, içlerini temizleyin. Sırtında bulunan kılçığı da dikkatlice alın ki balık ikiye ayrılmasın, yaprak halinde olsun. Kaşar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, kapari çiçeği, ince doğranmış kornişon turşu, iyice çintilmiş maydanozun yarısı, dereotunun tümünü tuz ve karabiberle sıkarak harç haline getirin. Bir balığın içine biraz harçtan koyup diğer bir balıkla üstünü kapatıp iki elinizin arasında hafifçe bastırın. Balıkların tümü hazır olunca önce una, sonra da çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya batırarak kızgın ve bol yağda kızartın. Soğanları ince ve uzun olarak kıyın. Tuz, sumak ve maydonazla biraz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıkarak ovun. Domatesleri de dilimleyerek, balığın yanına garnitür olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Sıcak yenmesi önerilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
canakkale, dolmasi, gelibolu, sardalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:04 |
Sardalya tuzlama (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:03 |
ızgara sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:38 |
Kraliçenin tacı (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:47 |
Sardalya plaki (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:46 |