23 Ekim 2010, 09:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sardalya plaki (gelibolu çanakkale) Malzemeler 400 Gr. Sardalya 3 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 adet iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4-5 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3-4 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 fincan zeytinyağı 1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sirkesi 3 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz Tuz Karabiber Yapılışı: Kafaları koparılarak ayıklanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları tuzlayınız iç taraflarına azıcık karabiber sürüp bir kenarda bekletiniz. Soğanları halkalar halinde doğrayınız ve zeytinyağı içinde pembeleşene kadar kavurunuz. Domateslerin kabuk ve çekirdeklerini çıkarıp iri parçalara bölünüz ve kavrulmakta olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara ilave ediniz ve 3-4 dakika kadar pişiriniz. Bu harcın yarısını bir tepsiye yayınız ve üzerine balıkları diziniz. Kalan harcı da üzerine dökünüz.Bir tatlı kaşığı sirke ile ufak parçalara bölünmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave ediniz. Tepsinin üstünü örtüp orta hararetli ateşte 20 dakika pişiriniz. İnmesine yakın ince kıyılmış maydanozları serpiniz.Sıcak olarak servis yapınız. Not: Sardalyaları kılçıkları çıkarılmış olarak da kullanabilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
canakkale, gelibolu, plaki, sardalya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:04 |
Sardalya tuzlama (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 12:03 |
Sardalya dolması (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:39 |
ızgara sardalya (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 10:38 |
Kraliçenin tacı (gelibolu çanakkale) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:47 |