23 Ekim 2010, 09:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Safranbolu baklavası (karabük) Malzeme: (Arzu edildiği kadar) un 4-5 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nişasta Dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi Tereyağı Şerbet Hazırlanışı: İşte, yufka açma maharetini göstermek isteyenler için er meydanı!!!! Yufkayı yaprak inceliğinde açacaksınız. Nişasta ile açtığınız yufkaları bez örtülere serip biraz kurutun. Sonra, yağlanmış tepsiye aralarına dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökerek serin. Usûl çok acımasız! Hilâfsız,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va için 40-50 yufkanın üstüste konulması gerekiyor. Amma velâkin,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimlerinin kalınlığı 3 cm.’yi zinhar geçmeyecek!!! Sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vayı yıldız şeklinde kesip üzerine eritilmiş yağ dökün, tepsinizi fırına sürün. Beri yanda, şerbetizi istediğiniz tatlı kıvamında hazırlayın. Ve, şerbeti,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ılıkken üzerine gezdirin. Baklava şerbetini güzelce çekince, iftiharla ikram edin. Not: Baklava, izdivaç söz konusu olunca, çok kritik. Düğünlerde, kız tarafında da, damat tarafında da gelen konuklara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ikram ediliyor. Baklava, olmazsa olmaz!... Her düğünde kız evi tarafından bir tepsi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va da damada armağan edilir. Zira[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va, benim diyen her hanımın gurur vesilesi. Elbette,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va bayramlarda da baş tâcı. Bayramlarda,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vanın telaşı bir kaç gün önceden başlıyor; arife günü akşamdan şerbeti dökülüyor. Baklava, bayram ziyaretine gidilen her evde mutlaka bulunuyor.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
baklavasi, karabÜk, safranbolu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Safranbolu Namazgâhı Karabük | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 19:44 |
Karabük / Safranbolu ilçesi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 03 Aralık 2011 10:47 |
Karabük Safranbolu'da Turizm | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 13:45 |
Karabük Safranbolu Evleri | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 10:41 |
Safranbolu bükmesi (karabük) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:44 |