IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ekim 2010, 09:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Safranbolu baklavası (karabük)




Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) un
4-5 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nişasta
Dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
Tereyağı
Şerbet

Hazırlanışı:
İşte, yufka açma maharetini göstermek isteyenler için er meydanı!!!! Yufkayı yaprak inceliğinde açacaksınız. Nişasta ile açtığınız yufkaları bez örtülere serip biraz kurutun. Sonra, yağlanmış tepsiye aralarına dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökerek serin.
Usûl çok acımasız! Hilâfsız,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va için 40-50 yufkanın üstüste konulması gerekiyor. Amma velâkin,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimlerinin kalınlığı 3 cm.’yi zinhar geçmeyecek!!! Sonra,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vayı yıldız şeklinde kesip üzerine eritilmiş yağ dökün, tepsinizi fırına sürün.
Beri yanda, şerbetizi istediğiniz tatlı kıvamında hazırlayın. Ve, şerbeti,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ılıkken üzerine gezdirin. Baklava şerbetini güzelce çekince, iftiharla ikram edin.

Not: Baklava, izdivaç söz konusu olunca, çok kritik. Düğünlerde, kız tarafında da, damat tarafında da gelen konuklara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ikram ediliyor. Baklava, olmazsa olmaz!... Her düğünde kız evi tarafından bir tepsi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va da damada armağan edilir. Zira[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va, benim diyen her hanımın gurur vesilesi. Elbette,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va bayramlarda da baş tâcı. Bayramlarda,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vanın telaşı bir kaç gün önceden başlıyor; arife günü akşamdan şerbeti dökülüyor. Baklava, bayram ziyaretine gidilen her evde mutlaka bulunuyor.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
baklavasi, karabÜk, safranbolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Safranbolu Namazgâhı Karabük PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 04 Kasım 2014 19:44
Karabük / Safranbolu ilçesi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:47
Karabük Safranbolu'da Turizm Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 12 Kasım 2011 13:45
Karabük Safranbolu Evleri Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 12 Kasım 2011 10:41
Safranbolu bükmesi (karabük) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:44