![]() |
Mantarlı gerede pilavı (bolu) Malzemeler 1,5 su bardağı lüks baldo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 15 adet taze kültür[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı 2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 4,5 su bardağı sıcak su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm) 2 çay kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Pirinci sıcak tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin. Soğanları incecik yemeklik doğrayın. Mantarları elinizle hafifçe ovalayarak akan suyun altında yıkayıp süzün ve uzunlamasıan ince dilimler halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyin ve orta ısılı ateşte, karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Mantarları da hemen ilave edip karıştırarak 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serpip ocaktan alın. Tereyağı ya da zeytinyağını pilav tenceresine koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip karıştırın ve sıcak suyu da tencereye aktarın. Kavrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip tekrar tuz ve karabiber serpin ve karıştırın. Orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kağıt havlu örtün ev tencerenin kapağını tekrar kapatın. En az 30 dakika dinlendirip karıştırarak servise sunun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk