21 Ekim 2010, 14:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi diblesi (trabzon) Malzeme: (4 Kişilik) 500 gr iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1 su bardağından 1 parmak fazla) 5 adet karalahana yaprağı 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. Lahana yapraklarını ince ince kıyıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ve maydanozla harmanlayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın. Tereyağını tavada eritip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın. Tencereye karışımın yarısını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] filetoları açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çamfıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
diblesi, hamsi, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi Diblesi | oneofgirl | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ağustos 2013 16:51 |
Hamsi Diblesi | Sır | Yemek Tarifleri | 0 | 05 Ekim 2011 15:15 |
Hamsi mücver (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:20 |
Sebzeli hamsi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:17 |
Hamsi çitlemesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:53 |