21 Ekim 2010, 14:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi buğulama (trabzon) Malzemeler: (4 Kişilik) 500 Gr. Hamsi 1 adet iri olgun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 demet taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 demet maydanoz 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI : Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları koyup karıştırın. Küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri üstüne yayın. Durulanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. 15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz. Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
buğulama, hamsi, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tencerede Hamsi Buğulama Tarif | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 27 Aralık 2022 12:07 |
Karadeniz Usulü Hamsi Buğulama Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:24 |
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama (Rize Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 11 Mayıs 2014 13:22 |
Mezgit buğulama (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:29 |
Hamsi köftesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:21 |