21 Ekim 2010, 14:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi mücver (trabzon) Malzeme (4 Kişilik) 250 Gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tutam dereotu 1 su bardağı un Sıvı yağ (Zeytinyağı olabilir) Tuz Karabiber Yapılışı Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın ve her filetoyu tekrar ikiye bölün. Patatesleri soyup ince rendeleyin, sıkıp suyunu çıkarın. Rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri bir kaba alin ve önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edip iyice karıştırın. Sonra sırası ile unu, ince kıyılmış dereotunu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karıştırın. Tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Çorba kaşığı ile karışımı yağa dökün ve mümkün olduğu kadar yassılaştırın. Bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzünü çevirerek kızartın. Bu işlemi karışımın tamamı bitene kadar tekrarlayın. Kızarmış mücverleri kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. Not: Daha hafif olmasını istiyorsanız, karışımın tamamını yağlanmış tepsiye döküp 180 C'a ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
hamsi, mücver, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi köftesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:21 |
Hamsi mücver (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:20 |
Hamsi dolması (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:06 |
Sebzeli hamsi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:01 |
Hamsi çitlemesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:53 |